De gloeiendste BBQ trends
BBQ tip 1
Maak in plaats van een uitgebreid groentebuffet een grote gemengde salade waar iedereen naar hartelust van neemt. Meng bijvoorbeeld spinazieblaadjes met rucola, eikenbladsla, feta, pijnboompitjes, rode uiringen, komkommer en gedroogde tomaten. Geef er verschillende soorten brood bij (Turks brood, pitabroodjes, Frans brood). Of kies één van de recepten die je vindt op onze bbq recepten pagina.
BBQ tip 2
Hygiëne boven alles! Laat vlees, vis of gevogelte in de koelkast tot het moment dat je het gaat bakken. Leg het gebakken vlees op een andere schaal dan dat van het rauwe vlees.
BBQ tip 3
Sla de kant-en-klare barbecuepakketten uit de supermarkt eens over en stel zelf een pakket lekker vlees samen. Snij kipfilets in blokjes en marineer ze in olijfolie, paprikapoeder, zwarte peper en komijnpoeder. Doe hetzelfde met varkensvlees en marineer dit in olijfolie, oregano, stukjes rode paprika, uiringen, peper en een peetje chili. Rijg aan spiesjes. Je kunt ook zelf papillotten maken van vis: maak pakketjes van aluminiumfolie en leg er stukjes zalm en kabeljauw in. Werk af met een beetje witte wijn, kerstomaten, basilicum, peper en zout.
BBQ tip 4
Vergeet de veggies niet! Snij bijvoorbeeld aubergines in dikke plakken en bestrijk ze met olijfolie. Gril ze op de barbecue en serveer als hamburgers. Ook eentje om uit te proberen: gegrilde haloumikaas. Deze vaste kaas kun je perfect op de barbecue grillen, valt niet uit elkaar en smaakt heerlijk rokerig.
Ook de gevulde champignons zijn heerlijk, en niet alleen voor de vegetariers.
BBQ tip 5
Serveer zelfgemaakte barbecuesaus: doe 2 fijngesneden tomaten in een steelpan met een flinke scheut balsamico, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel verse tijmblaadjes, 2 eetlepels ketchup, 1 chilipeper, een fijngesneden ui, 1 teentje geperste knoflook, peper en zout. Laat zachtjes inkoken tot een dikke saus en serveer warm bij vlees.
Wij wensen je een heerlijke barbecue!