Frittata met verse kruiden en prei


Thuis
12/07/2018
Zin in een smakelijk lenterecept dat super makkelijk te maken is? Ontdek dan hier ons recept voor een frittata met prei!

Een heerlijk gerecht vol verse kruiden: deze frittata met fijne kruiden en prei is snel klaar en zal groot succes oogsten bij het hele gezin. Het is ook een super idee voor een brunch in de lente!

Ingrediënten voor de frittata met verse kruiden en prei, voor 4 personen

  • 1 prei
  • 1 handjevol verse kruiden, zoals dille, peterselie, koriander
  • 2 el olijfolie
  • 8 eieren
  • 50 ml room
  • 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Bereiding van de frittata met verse kruiden en prei

Snijd de prei in de lengte doormidden, was beide helften en snijd ze verder in dunne sliertjes.

Was de verse kruiden, dep ze droog en verwijder de blaadjes van de stengels om ze grof te hakken.

Stoof de prei in een grote pan met antiaanbaklaag gedurende 3 tot 4 minuten, in warme olie en op een zacht vuurtje, maar laat hem niet verkleuren.

Klop de eieren met de room los in een kommetje, voeg de kruiden en de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.

Giet dit mengsel over de prei uit, roer alles snel om en laat de eieren 2 tot 3 minuten bakken (niet meer omroeren).

Wanneer de onderkant goudbruin is, flap je de frittata met prei om met behulp van een plat bord. Laat de andere kant ook 2 à 3 minuten bakken.

Glijd de frittata in een groot bord, snijd hem in stukken en serveer. Dit lenterecept van frittata is heerlijk met een slaatje! Nu hoef je alleen nog het aanrecht af te kuisen met een beetje Mr. Proper en ervoor te zorgen dat iedereen snel aan tafel komt!

En jij, wat is jouw lekkerste recept met prei?