Gezonde pannenkoeken? Zo maak je ze
Houd jij ook zo van pannenkoeken en maakt het zelfs deel uit van je favoriete gerechten? Dit recept voor gezonde pannenkoeken maakt dat je nu zonder schuldgevoel kan genieten van een heerlijk thuisgemaakte pannenkoek!
Gezonde pannenkoeken: ingrediënten
- 180 gram volkoren bloem (ook mogelijk: boekweitmeel of rijstmeel)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1 theelepel zout
- 360 ml magere melk (of plantaardige melk zoals rijstmelk of amandelmelk)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eieren
- 1/2 theelepel vanille-extract
Bereiding van de gezonde pannenkoeken
- We brengen alle droge ingrediënten samen in één kom en mengen alles goed door elkaar.
- We scheiden het eigeel van het eiwit
- In een andere kom brengen we alle natte ingrediënten samen, maar bewaar de eiwitten
- De natte ingrediënten voorzichtig door de droge ingrediënten roeren.
- We kloppen de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag
- We bak de pannenkoeken in een hete koekenpan met de zonnebloemolie en serveren ze meteen!
De kers op de taart voor de gezonde pannenkoeken
Maple syrup en jam zijn erg lekker op de pannenkoek, maar er zijn nog meer opties! We kunnen ook onze pannenkoek versieren met yoghurt en vers fruit, of eventueel een zelfgemaakte (suikervrije) jam. Groots genieten, maar met een klein schuldgevoel… is dat niet hoe het altijd zou moeten zijn? Achteraf is de afwas slechts een detail wanneer we een goed afwasmiddel bij de hand hebben.