Lekkere bijgerechten voor op de barbecue
Oriëntaalse taboulé met gegrilde Knacki®
Voorbereiding: 20 min.
Bereiding: 5 min.
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Ingrediënten:
- 8 à 12 Knacki® Original van Herta®
- 1 kopje couscous (140 g)
- 250 g kerstomaatjes
- 1/3 komkommer (100 g)
- ½ bosje pijpajuintjes
- ½ bosje platte peterselie
- 2 of 3 takjes munt
- 1 of 2 citroenen
- 5 eetlepels olijfolie
- kurkuma
- komijn
- zout
Bereiding:
-
Meng de couscous, het zout en een halve koffielepel kurkuma in een slakom. Giet hier een kopje kokend water (18 cl) over en laat zwellen.
- Ontpit ondertussen de komkommer (niet geschild) en snijd deze in kleine blokjes. Halveer de kerstomaatjes, hak de peterselie, de muntblaadjes en de pijpajuintjes fijn.
- Giet het sap van de citroen(en) en 4 eetlepels olie over de couscous, meng voorzichtig met een vork en voeg er de bereide ingrediënten aan toe. Breng op smaak, dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast.
- Meng 1 eetlepel olijfolie met een flinke portie komijn op een plat bord. Rol hier de Knacki® door en grill 5 minuten op de barbecue.
- Dien onmiddellijk op, samen met de taboulé.
De restjes die je steevast overhoudt na een barbecue, kan je nog verwerken in heerlijke groentencombi's.
Tomatentaart met mozzarella
Voorbereiding: 10 min.
Bereiding: 30 min.
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Ingrediënten:
-
1 rol Herta® bladerdeeg
- 1 à 2 soeplepels mosterd
- 4 tomaten
- 1 bol mozzarella
- Gemalen gruyèrekaas
- Olijfolie
- Basilicum
Bereiding:
-
Rol het bladerdeeg uit op een taartvorm/bakplaat met aluminiumfolie en prik er met een vork een paar gaatjes in. Smeer hierover een laagje mosterd (inclusief de randen).
- Snij de tomaten in schijfjes en schik ze op de mosterd. Snij daarna de mozzarella in blokjes en strooi ze over de tomaten.
- Kruid goed af met basilicum en een straaltje olijfolie.
- Strooi hier de gemalen gruyèrekaas over zodat de taart kan gratineren.
- Plaats de taart gedurende 30 minuten in een voorverwarmende oven op 210°C.
Tip: Met stukjes ham of spek geef je je taart nog extra smaak.
Zomerse mini-groentequiches
Voorbereiding: 30 min.
Bereiding: 25 min.
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Ingrediënten:
-
1 wortel in kleine dobbelstenen
- 1 selderijstengel in dunne schijfjes
- 4 bloemkoolroosjes
- 4 broccoliroosjes
- 1 groene paprika in dunne reepjes
- 100 g champignons in dunne schijfjes
- 1 rol Herta® bladerdeeg
- 4 eieren
- 2 ½ dl melk
- 150 g geraspte kaas
- zout en peper
Bereiding:
-
Was de groenten en snij ze zoals hierboven aangegeven.
- Blancheer (koken in water met een beetje zout) de groenten en koel ze nadien meteen af onder koud water.
- Laat de groenten goed uitlekken.
- Klop de eieren en de melk op en meng goed.
- Rol het bladerdeeg uit op een taartvorm met aluminiumfolie en prik er met een vork een paar gaatjes in.
- Voeg zout en peper bij de groenten en schik ze op de taartbodem.
- Strooi hier de geraspte kaas over en overgiet met het eimengsel.
- Plaats de taart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
Tip: Deze mini-groentequiches zijn leuk als aperitiefhapje of tussendoortje. Uiteraard kun je ook één grote quiche maken, koud geserveerd is dit perfect voor een zomerse lunch.