Lekkere bijgerechten voor op de barbecue


Thuis
2/07/2019
Niets leuker dan op een barbecue te scoren met originele, overheerlijke hapjes. Met de producten van Herta® tover je zonder moeite iets geweldigs op tafel, ook bij een barbecue. Probeer en geniet!

Oriëntaalse taboulé met gegrilde Knacki®

Voorbereiding: 20 min.
Bereiding: 5 min.
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten:

  1. 8 à 12 Knacki® Original van Herta®
  2. 1 kopje couscous (140 g)
  3. 250 g kerstomaatjes
  4. 1/3 komkommer (100 g)
  5. ½ bosje pijpajuintjes
  6. ½ bosje platte peterselie
  7. 2 of 3 takjes munt
  8. 1 of 2 citroenen
  9. 5 eetlepels olijfolie
  10. kurkuma
  11. komijn
  12. zout

Bereiding:

  • Meng de couscous, het zout en een halve koffielepel kurkuma in een slakom. Giet hier een kopje kokend water (18 cl) over en laat zwellen.

  • Ontpit ondertussen de komkommer (niet geschild) en snijd deze in kleine blokjes. Halveer de kerstomaatjes, hak de peterselie, de muntblaadjes en de pijpajuintjes fijn.
  • Giet het sap van de citroen(en) en 4 eetlepels olie over de couscous, meng voorzichtig met een vork en voeg er de bereide ingrediënten aan toe. Breng op smaak, dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast.
  • Meng 1 eetlepel olijfolie met een flinke portie komijn op een plat bord. Rol hier de Knacki® door en grill 5 minuten op de barbecue.
  • Dien onmiddellijk op, samen met de taboulé.

De restjes die je steevast overhoudt na een barbecue, kan je nog verwerken in heerlijke groentencombi's.

Tomatentaart met mozzarella

Voorbereiding: 10 min.
Bereiding: 30 min.
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten:

  • 1 rol Herta® bladerdeeg

  • 1 à 2 soeplepels mosterd
  • 4 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • Gemalen gruyèrekaas
  • Olijfolie
  • Basilicum

Bereiding:

  • Rol het bladerdeeg uit op een taartvorm/bakplaat met aluminiumfolie en prik er met een vork een paar gaatjes in. Smeer hierover een laagje mosterd (inclusief de randen).

  • Snij de tomaten in schijfjes en schik ze op de mosterd. Snij daarna de mozzarella in blokjes en strooi ze over de tomaten.
  • Kruid goed af met basilicum en een straaltje olijfolie.
  • Strooi hier de gemalen gruyèrekaas over zodat de taart kan gratineren.
  • Plaats de taart gedurende 30 minuten in een voorverwarmende oven op 210°C.

Tip: Met stukjes ham of spek geef je je taart nog extra smaak.

Zomerse mini-groentequiches

Voorbereiding: 30 min.
Bereiding: 25 min.
Aantal personen: 4
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Ingrediënten:

  • 1 wortel in kleine dobbelstenen

  • 1 selderijstengel in dunne schijfjes
  • 4 bloemkoolroosjes
  • 4 broccoliroosjes
  • 1 groene paprika in dunne reepjes
  • 100 g champignons in dunne schijfjes
  • 1 rol Herta® bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 2 ½ dl melk
  • 150 g geraspte kaas
  • zout en peper

Bereiding:

  • Was de groenten en snij ze zoals hierboven aangegeven.

  • Blancheer (koken in water met een beetje zout) de groenten en koel ze nadien meteen af onder koud water.
  • Laat de groenten goed uitlekken.
  • Klop de eieren en de melk op en meng goed.
  • Rol het bladerdeeg uit op een taartvorm met aluminiumfolie en prik er met een vork een paar gaatjes in.
  • Voeg zout en peper bij de groenten en schik ze op de taartbodem.
  • Strooi hier de geraspte kaas over en overgiet met het eimengsel.
  • Plaats de taart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.

Tip: Deze mini-groentequiches zijn leuk als aperitiefhapje of tussendoortje. Uiteraard kun je ook één grote quiche maken, koud geserveerd is dit perfect voor een zomerse lunch.