Overheerlijke macaroni met kaas
INGREDIËNTEN (voor vier personen)
1. 1 flespompoen, in blokjes gesneden
2. 500 g macaroni
3. 500 ml melk
4. 1 teentje look
5. 1 sjalot, fijn gehakt
6. 1 laurierblad
7. 200 ml Griekse yoghurt
8. 100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
9. 100 g Gruyère
10. 100 g Parmigiano Reggiano
11. 100 g Pecorino Romano
VOORBEREIDING
1. Kook de pasta volgens de instructies en giet af. Terwijl de pasta aan het koken is, snij je de pompoen, look en sjalot.
2. Voeg de melk, pompoen, look, sjalot en laurierblad samen in een steelpan. Breng aan de kook en laat dan ongeveer 15 minuten langzaam sudderen of tot de pompoen gaar is.
3. Verwijder het laurierblad en prak de pompoen in het melkmengsel fijn (of blend lichtjes met een staafmixer). Voeg de Griekse yoghurt en de verschillende kazen toe terwijl de saus nog heet is.
4. Meng de gekookte pasta door de saus, lepel in een ovenschotel en plaats in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende enkele minuten of totdat er een krokant, goudgeel korstje is gevormd.
5. Deze pompoenmacaroni is supergezond en overheerlijk. We beloven je dat kids en volwassenen hier helemaal gek zullen op zijn!
6. Nog zin in meer ovengerechten?