Recept Griekse sandwich met pitabrood
Dit recept voor een Griekse sandwich zal een exotisch geurtje in je keuken verspreiden en je de kans geven te genieten van de 8 voordelen van een Mediterraans dieet. En natuurlijk ben je volledig vrij de lijst van ingrediënten naar eigen smaak aan te passen. Met een pitabroodje als lunch kun je eten waar je maar wilt. Kies voor een vegan versie of voeg er juist een paar vleesfrikadellen aan toe, maar ook verse kruiden bijvoorbeeld. Laat je verbeeldingskracht je hongergevoel overtreffen!
Recept Grieks pitabroodje: ingrediënten
Als je het direct na de bereiding eet, kun je het pitabrood in de toaster wat opwarmen tot het lauw is. Dat maakt je Grieks pitabroodje nog lekkerder.
- 120 ml koudgeperste olijfolie van goede kwaliteit
- 75 g basilicum (of iets minder, naar eigen smaak)
- 220 g feta in blokjes gehakt
- 1 komkommer, geschild en in dunne schijfjes gesneden
- 1 tomaat in dunne schijfjes gesneden
- 1 potje hummus
- 100 g zwarte olijven, in stukjes gesneden
- 4 grote blaadjes kropsla
- 1 citroen in kwartjes gesneden
- Pepperoncini, naar smaak
Recept Grieks pitabroodje: bereiding
Dit is hoe je een Grieks pitabroodje vult. Maak je geen zorgen over de rommel in de keuken en dash helpt je het keukenlinnen weer vlekkeloos te krijgen!
- Mix de olijfolie, 50 g basilicum en een ruime mespunt zout in de mixer.
- Vermeng de feta, olijven en de rest van de basilicum.
- Breng de tomaten en komkommer op smaak met zout en peper. Giet er een straal olijfolie overheen en laat in een kommetje staan.
- Smeer wat hummus in het pitabroodje en vul het met wat van elk van de voorbereide ingrediënten. Besprenkel met citroensap.
Probeer ook eens het recept voor tzatziki dat je hier vindt.
En jij, waarmee vul jij je pitabroodje het liefst?