Tartaar van avocado’s en courgettes
Thuis
4/10/2018
Avocado is heerlijk in guacamole. En verrukkelijk met zalm of garnalen. Maar probeer zeker ook eens deze tartaar van avocado: een snel zomers voorgerechtje vol vitamines.
Gebruik bij voorkeur een groene avocado met dunne schil: deze is groter en zachter van smaak dan de zwarte avocadomet korrelige schil.
Voor 6 personen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding : 8 minuten
Ingrediënten
- 3 avocado's en 1 citroen
- 2 courgettes
- 6 eieren
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 koffielepel mosterd
- Zout, peper
- Was en schil de courgettes. Snij ze overlangs in vier en snij ze vervolgens in dunne plakjes.
- Snij elke avocado in twee, verwijder de schil en de pit. Hak het vruchtvlees van elke avocado grof in stukjes, leg het in een schotel en overgiet het met citroensap. Voeg de courgettes toe aan de grof gehakte avocado en meng alles.
- Doe een royaal vleugje zout en peper in een kom. Voeg de mosterd en vervolgens de azijn en de olijfolie toe. Kloppen.
- Plaats de eieren 8 minuten in kokend water, pel ze en snij ze middendoor.
- Verdeel de tartaar van avocado en courgette over de zes borden. Maak een kuiltje in het midden en leg er een ei in. Overgiet met azijn en dien meteen op.
Gebruik bij voorkeur een groene avocado met dunne schil: deze is groter en zachter van smaak dan de zwarte avocadomet korrelige schil.