Zo maak je een trio verrassende dressings (voor de salade)
Ingrediënten (4 personen) voor de basilicum vinaigrette
Het sap van 1 citroen
75 g verse, versnipperde basilicum
1 teentje look, versnipperd
1 el Dijonmosterd
zeezout
zwarte peper
1 el honing
100 ml olijfolie
1. Pers de citroen in een kom. Versnipper de look en basilicum en zet opzij.
2. Meng de honing, mosterd en olijfolie met het citroensap. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Heerlijk om een zuiders tintje te geven aan een salade.
Ingrediënten (4 personen) voor de yoghurt en dragon vinaigrette
Het sap van 1 citroen
75g verse, versnipperde dragon
1 teentje look, fijngesneden
1 el mosterd
zeezout
zwarte peper
1 el honing
100ml olijfolie
1. Doe het het citroensap in een kom. Versnipper de dragon en look en zet opzij.
2. Meng de honing, mosterd, yoghurt, olijfolie en het citroensap samen. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Geniet van een romige dressing zonder de calorieën.
Ingrediënten (4 personen) voor de tomatenvinaigrette
2 rijpe tomaten, zaadjes verwijderd
1 sjalot, gepeld en versnipperd
1 teentje look, fijngesneden
30ml rode wijnazijn
45ml extra vierge olijfolie
Zout en peper
1. Rasp de tomaten tot het vel. Houd enkel de pulp en het sap, vergeet hier niet de zaadjes uit te zeven. Versnipper de look en sjalot.
2. Meng de olijfolie en de tomaten. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Goed mengen. Deze verse, zomerse dressing werkt niet enkel bij groene slaatjes, maar ook bij gegrild vlees en pastasalades.