Recept voor een chocoladetaart voor Pasen


Thuis
4/10/2018
Dit taartrecept is eens iets anders dan de traditionele paaseieren. Maar wel een chocoladetaart natuurlijk!

Heb je met Pasen een recept nodig voor een chocoladetaart die makkelijk te maken is en die je bij de paaseitjes van chocolade kunt serveren? Romig, lekker en even makkelijk te maken als een chocolademousse, zal deze chocoladetaart voor Pasen ongetwijfeld zowel groot als klein een plezier doen. Mjammie!

Bereiding van de chocoladetaart voor Pasen

Bereiding: 20 min Baktijd: 20 min Moeilijkheidsgraad: 2 Budget: 2

Ingrediënten chocoladetaart voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 150 g poedersuiker
  • 150 g zachte boter + 20 g voor de taartvorm
  • 20 g bloem + 1 eetlepel voor de taartvorm
  • 100 g amandelpoeder
  • 150 g zwarte chocolade

Om bij je chocoladetaart voor Pasen te serveren:

  • Kleine paaseitjes van chocolade
  • Mokka-, karamel- of pralinéijs

Recept chocoladetaart voor Pasen

1. Voor onze chocoladetaart voor Pasen verwarm je de oven voor op 210 °C (thermostaat 7). Splits de eieren. Laat de boter zacht worden. Beboter een bloem- of kransvormige taartvorm in en bestrooi met bloem.

2. Klop het eigeel en de suiker tot het mengsel verbleekt. Laat de chocolade in een bain-marie smelten en voeg hem daarna toe aan het mengsel van ei en suiker. Roer er de bloem, het amandelpoeder en de zachte boter doorheen.

3. Klop het eiwit stevig op en voeg het toe aan het mengsel voor deze chocoladetaart voor Pasen. Giet de bereiding in de taartvorm en laat gedurende 18 tot 20 minuten bakken in de oven.

4. Laat je chocoladetaart voor Pasen afkoelen voor je haar uit de taartvorm haalt en versier met de paaseitjes. Dien op met het ijs in de smaak van je keuze. Als je kleren of schort besmeurd zijn, doet Dash wonderen.

En jij, heb jij ook een speciaal chocoladerecept voor Pasen?